top of page

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tältä sivulta löydät vastauksen yleisimpiin kysymyksiin liittyen:

Muistathan, että voit myös aina olla suoraan yhteydessä meihin:
 taekwondo.herttoniemi@gmail.com / 050-5225917

Taekwondon aloittaminen

Taekwondon aloittaminen

Mitä alkeiskurssilla opetetaan?

Alkeiskurssilla opit taekwondon perusteet: -ensimmäiset potkutekniikat ja otteluliikkuminen -käytetyimmät perustekniikat -itsepuolustus ja kaatumistekniikoita -salietiketti -huutamaan (kamppailulajien paras energianpurkaja!) Lisäksi opit perusliikuntataitoja ja kohotat kuntoa erilaisilla lihaskuntoharjoitteilla. Taekwondon lisäksi tutustut tietenkin myös muihin harrastajiin ja tulet osaksi meidän taekwondo-perhettä! Lasten kanssa harjoittelun keskiössä on perusliikuntataidot sekä muiden huomioon ottaminen. Taekwondon lajitaidot tulevat vasta 2. tavoitteena motoristen perustaitojen jälkeen :)

Mitä tarvitsen mukaan harjoituksiin?

Varaa harjoituksiin mukaan t-paita, verkkarit ja juomapullo. Ota kaikki korut pois ja laita pitkä hiukset kiinni. Harjoittelemme kaikkia lajeja paljain jaloin. Taekwondopuvun voit hankkia myöhemmin saliltamme. Lue lisää puvun hankkimisesta hinnasto-sivulta.

Kuinka kauan alkeiskurssi kestää?

Lasten ryhmissä alkeiskurssi kestää koko syys- tai kevätkauden. Kauden puolivälissä lapsi suorittaa natsakokeen ja kauden lopussa varsinaisen vyökokeen. Aikuisten alkeiskurssi kestää 1 kuukauden eli 4 viikkoa. Maksuun sisältyy alkeiskurssin lisäksi 2kk harjoitusaikaa värivöiden ryhmässä.

Voinko kokeilla maksutta ennen kuin päätän jatkosta?

Tarjoamme yhden maksuttoman kokeilun lasten ryhmiin. Ilmoittauduthan silti kurssille, jotta lapsellesi on paikka varattuna ryhmästä. Vain ilmoittautumalla pääset kokeilemaan lajia. Voit päättää kokeilukerran jälkeen jatkosta. Jos laji ei ollut lapselle mieleen, ilmoittakaa lopettamisesta mahdollisimman pian, jotta voimme ottaa mahdollisella jonopaikalla odottavan harrastajan mukaan.

Voiko vanhempi jäädä katsomaan lapsen harjoituksia?

Vanhempi voi jäädä katsomaan lapsen harjoituksia parille ensimmäiselle harjoituskerralle. Tämän jälkeen annamme lapsille harjoittelurauhan ilman vanhempia. Usein lapset pystyvät keskittymään paremmin, kun vanhempi ei ole paikalla. Salin lähellä parkkipaikkatilaa on rajallisesti ja myös sen takia toivomme, että autopaikat vapautetaan seuraavaan ryhmään saapuville.

Voiko taekwondon aloittaa vähän aikuisemmalla iällä? Vaikkapa 40-50-vuotiaana?

Tietenkin! Taekwondo on erittäin hyvää harjoitusta mm. tasapainoon, koordinaatioon sekä lihaskuntoon - juuri niihin ominaisuuksiin, mitä me vähän aikuisemmat tarvitsemme. Salillamme harjoittelee laajalla ikäskaalalla sekä nuorempia että myöskin vanhempia. Kaikki voivat osallistua harjoitteluun oman kunto- ja lähtötasonsa huomioiden. Taekwondoyhteisömme on perhe johon jokainen on lämpimästi tervetullut. Meillä pääset nauttimaan liikunnan lisäksi hyvästä yhteishengestä!

Olen harrastanut aikaisemmin taekwondoa, miten toimin?

Lapset: Jos lapsesi on siirtymässä harjoittelemaan meille jostakin toisesta seurasta ja hänellä on vähintään keltainen vyö, voit tehdä ilmoittautumisen suoraan ilmoittautumislomakkeen kautta. Valitse lomakkeen “ilmoitan lapseni/ilmoittaudun” kohtaan “muu” ja kirjoita siihen lapsesi ikä sekä värivöiden ryhmä. Voit kertoa lisää harjoittelutaustasta kohdassa “Odotuksesi tulevia harjoituksia ajatellen” Kun saat ilmoittautumisen vahvistusviestin, kerromme tarkemmin, miten etenemme jatkossa esim. vyöarvon osalta. Eri seuroissa vyökoejärjestelmät voivat poiketa toisistaan. Jos lapsesi ei ole vielä suorittanut alkeiskurssia edelliessä seurassa, voi olla parempi että hän aloittaa meillä harjoittelun uuden alkeiskurssin mukana. Jos et ole varma, miten toimia, voit aina soittaa tai laittaa meille viestiä: taekwondo.herttoniemi.com / Jose 050-5225917 Aikuiset: Jos olet siirtymässä harjoittelemaan meille jostakin toisesta seurasta ja sinulla on vähintään keltainen vyö, voit tehdä ilmoittautumisen suoraan ilmoittautumislomakkeen kautta. Valitse lomakkeen “ilmoitan lapseni/ilmoittaudun” kohtaan “muu” ja kirjoita siihen “nuoret ja aikuiset värivyöt” Voit kertoa lisää harjoittelutaustasta kohdassa “Odotuksesi tulevia harjoituksia ajatellen” Kun saat ilmoittautumisen vahvistusviestin, kerromme tarkemmin, miten etenemme jatkossa esim. vyöarvon osalta. Eri seuroissa vyökoejärjestelmät voivat poiketa toisistaan. Jos viimeisistä harjoituksista on jo vierähtänyt useampi vuosi kannattaa olla suoraan meihin yhteydessä, niin katsotaan yhdessä kannattaako sinun aloittaa alusta intensiivikurssilla vai tuletko suoraan värivöiden ryhmään. Harjoitusmaksun kannalta ei ole merkitystä, aloitatko harjoitukset intensiivikurssin mukana vai suoraan värivöiden ryhmässä. Voit aina myös kysyä lisätietoa soittamalla tai laittamalla viestiä taekwondo.herttoniemi.com / Jose 050-5225917

Taekwondo-puku ja harjoituspassi

puku ja passi

Milloin ja mistä voin hankkia taekwondo-puvun?

Voit hankkia taekwondo-puvun siinä vaiheessa, kun olet varmistunut että haluat jatkaa lajin parissa. Lasten tulee hankkia puku ennen ensimmäistä natsakoetta (kauden puoliväli) ja aikuisten tulee hankkia puku ennen intensiivikurssin vyökoetta. Voi hankkia puvun suoraan saliltamme. Myös muualta hankittu puku kelpaa. Kurkkaa lisää tietoa puvun hankkimisesta hinnaston kautta.

Mikä on  harjoituspassi?

Harjoituspassi on musta vihko, mihin saat merkinnän harjoituskäynneistä sekä suoritetuista vyöarvoista. Vyökokeita varten tarvitset tietyn määrän harjoituskäyntejä. Näin varmistamme, että olet ehtinyt oppia vaadittavat tekniikat ennen koetta. Voit tarkistaa tarvittavien harjoituskertojen määrän passin viimeiseltä sivulta. Jos olet menossa keltaisen vyön kokeeseen, löydät tarvittavat harjoitusmäärät nykyisen vyöarvosi kohdalta eli valkoiselta vyöltä. Harjoituspassi on sinulla koko taekwondourasi ajan aina mustalle vyölle asti. Pidä siitä siis hyvä huoli. Passi kannattaa päällystää ja säilyttää esim. muovitaskussa, jotta se ei kulu treenikassissa.

Mistä saan harjoituspassin?

Saat harjoituspassin ryhmäsi ohjaajalta. Kun olet maksanut ensimmäisen harjoitusmaksusi (lasku) ota siitä kuitti tai kuvakaappaus mukaan, ja näytä se salilla ohjaajalle. Saat kuittia vastaan harjoituspassin. Harjoituspassi on sinulla koko taekwondourasi ajan aina mustalle vyölle asti. Pidä siitä siis hyvä huoli. Passi kannattaa päällystää ja säilyttää esim. muovitaskussa, jotta se ei kulu treenikassissa.

Vyö- ja natsakokeet

Vyö- ja natsakokeet

Mitä eroa on natsakokeella ja vyökokeella?

Taekwondossa taitotasoa mitataan vyökokeessa. Vyökoe on loistava tilaisuus kokeilla, mihin omat taidot ja kunto riittävät. Vaikka koetilaisuus voi olla jännittävä, on se monelle myös tilaisuus ylittää itsensä ja saada suuriakin onnistumisen kokemuksia. Suoritettuaan vyökokeen hyväksytysti läpi, saa harrastaja uuden vyön. Vyön väri kertoo ohjaajalle, että hallitset tietyt taekwondotekniikat ja olet valmis harjoittelemaan uusia vaativampia tekniikoita. Vyökokeessa kysytään seuraavia taekwondon osa-alueita: -perustekniikka / liikesarjat -potkut /ottelutekniikka -itsepuolustus -(murskaus ja kirjallinen koe) vain mustalla vyöllä Natsakoe Lapsilla vyökoe on jaettu 2 tai 3 osaan eli natsakokeisiin sekä vyökokeeseen. Tällä tavoin lapsen ei tarvitse muistaa kerralla liian montaa asiaa vaan hän voi keskittyä harjoittelemaan ensin yhtä taitoa hyvin. Samalla lapsi saa onnistumisen elämyksiä lyhyemmässä syklissä ja lapsen on helpompi hahmottaa omaa kehitystään. Pääsääntöisesti lapset suorittavat kaikki samat tekniikat kuin aikuisetkin, mutta vain pienemmissä erissä. Natsakoe on edellytys päästä vyökokeeseen, joten siihen tulee suhtautua kuin oikeaan vyökokeeseen. Natsakokeen päätteeksi lapsi saa vyöhön mustan natsan. Varsinaisen vyökokeen jälkeen vaihtuu vyön väri ja kup-aste. Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan lastensa kokeita - toki lapsen luvalla :) Vyöarvot lapsilla (5-13v.): 10kup Valkoinen (+1 natsa) 9kup Keltainen (+1 natsa) 8kup Vihreä (+1 natsa) 7kup Sini-vihreä (+2 natsaa) 6kup Sininen (+2 natsaa) 5kup Punainen (+2 natsaa) 4kup Puna-ruskea (+2 natsaa) 3kup Ruskea (+2 natsaa) 2kup Ruskea-musta (+2 natsaa) 1kup Ruskea-musta (+2 natsaa) Vyöarvot aikuisilla: 10kup Valkoinen 9kup Keltainen 8kup Vihreä 7kup Sini-vihreä 6kup Sininen 5kup Punainen 4kup Puna-ruskea 3kup Ruskea 2kup Ruskea-musta 1kup Ruskea-musta 1 dan Musta (10 dan-arvoa)

Ovatko vyö- ja natsakokeet pakollisia?

Vyö- ja natsakokeissa ei ole pakko käydä, mutta se on vahvasti suositeltavaa sillä uuden vyöarvon myötä pääset harjoittelemaan monipuolisemmin myös uusia tekniikoita. Kokeet ovat usein myös motivaation lähde jatkaa taekwondon harjoittelua. Kukapa meistä ei haaveilisi mustan vyön saavuttamisesta?

Milloin vyö- ja natsakokeita pidetään?

Kauden aikana pidetään pääsääntöisesti 1 natsakoe kauden puolivälissä ja 1 vyökoe kauden lopussa. Lasten ryhmissä kokeet pyritään pitämää normaalilla harjoitusvuorolla. Aikuisilla sekä 9-13-vuotiailla vyökokeelle varataan yleensä erillinen päivä, sillä kokeen suorittamiseen kuluu enemmän aikaa. Ilmoitamme jokaiselle ryhmälle heidän koepäivänsä hyvissä ajoin ennen koetta, jotta voit varata ajan kalenteriin. On tärkeää, että pääset osallistumaan kokeeseen sille tarkoitettuna ajankohtana, sillä seuraava tilaisuus kokeelle saattaa olla vasta puolen vuoden päästä. Olemme yleensä järjestäneet myös ns. rästikoe-päivän, jolloin eri ryhmistä voi tulla kootusti suorittamaan kokeen, jos ei ole päässyt oman ryhmän kokeeseen esim. sairastumisen vuoski. Lähtökohtaisesti toivomme, että jokainen suorittaa kokeensa omalle ryhmälle varattuna ajankohtana.

Alkeiskurssin jälkeen

alkeskurssin jälkeen

Miten harjoitukset jatkuvat alkeiskurssin jälkeen?

Lapset jatkavat samassa ryhmässä tai siirtyvät värivöiden ryhmään. Ilmoitamme ryhmämuutoksista aina erikseen. Aikuiset jatkavat intensiivikurssin jälkeen nuorten ja aikuisten ryhmässä joko kaikille avoimilla vuoroilla tai vyöväriään vastaavilla vuoroilla. Aikuiset voivat osallistua kaikkiin omalle vyöarvolle sopiviin harjoituksiin. Kaikkiin ei toki ole pakko osallistua, mutta suosittelemme käymään monipuolisesti eri tunneilla, jotta ehdit oppia tarvittavat taidot ennen seuraavaa vyökoetta.

Käytännönasioita

Käytännönasoita

Kuinka pitkä harjoituskausi on?

Harjoituskausia on kaksi. Syyskausi ja kevätkausi. Uusia kausi alkaa automaattisesti, eli sinun ei tarvitse ilmoittautua seuraavalle kaudelle erikseen. Syyskausi: elokuu-joulukuu Kevätkausi: tammikuu-kesäkuu Tarkemmat kauden aloitus ja lopetuspäivämäärät ilmoitetaan erikseen sähköpostilla. Heinäkuussa ei ole harjoituksia. Tämä on huomioitu laskutuksessa.

Tarvitseeko minun ilmoittautua uudelleen, kun uusi kausi alkaa?

Tarvitseeko minun ilmoittautua uudelleen kun uusi kausi alkaa? Ei tarvitse. Kaikki nykyiset harrastajat jatkavat automaattisesti harjoittelua uuden kauden alkaessa. Myös laskutus jatkuu automaattisesti läpi vuoden. Jos uudelle kaudelle tulee ryhmämuutoksia ilmoitamme siitä aina erikseen sähköpostilla. Jos et ole varma, missä ryhmässä jatkatte uudelle kaudelle, kysykää siitä Joselta taekwondo.herttoniemi@gmail.com

Mikä on harjoitussopimus?

Teemme kaikkien harrastajien kanssa harjoitussopimuksen. Siinä sovitaan mm. irtisanomisajasta sekä vakuutuksiin liittyvistä asioista. Lähetämme harjoitussopimuksen sinulle sähköpostilla n. kuukauden päästä harjoittelun aloittamisesta.

Mikä on laskutusjakso?

Harjoitusmaksu maksetaan pääsääntöisesti 3 kuukauden erissä. Laskutusjakso on aikaväli, miltä olette maksaneet harjoitusmaksun. Laskutusjakson alkamis- ja päättymispäivän löydät viimeisimmän laskusi lisätiedoista. Jos päätätte lopettaa harrastuksen, muistattehan, että irtisanominen tulee tehdä 30pv ennen laskutusjakson päättymistä. Irtisanominen tulee tehdä aina kirjallisesti taekwondo.herttoniemi@gmail.com

Kilpaileminen taekwondossa

kilpaileminen taekwondossa

Pitääkö tai pääseekö seurassanne kilpailemaan?

Taekwondossa pääset kilpailemaan sekä ottelussa että liikesarjoissa (poomse). Kilpailuja järjestetään ympäri Suomea ja niihin on usein tarjolla sekä harraste- että kilpasarjat. Lisäksi seuramme järjestää omille harrastajilleen leikkimielisiä salikisoja, missä kilpailua pääsee kokeilemaan matalalla kynnyksellä. Kilpailuihin ei ole pakko osallistua. Tarjoamme kilpailemisesta kiinnostuneille nuorten ja aikuisten ryhmäläisille valmennusta sekä otteluun että liikesarjoihin. Voit kysyä näistä lisätietoa Joselta taekwondo.herttoniemi@gmail.com / 050-5225917

bottom of page